De verpleegster - De zaak die heel Scandinavië schokte

De verpleegster - De zaak die heel Scandinavië schokte

Beschrijving van het boek

Is zij de perfecte verpleegster... of een engel des doods?

In het Nykøbing Falster Ziekenhuis sterft een patiënt. Omdat de doodsoorzaak onduidelijk is wordt de politie gebeld. Een verpleegster van de nachtploeg wordt met de vinger gewezen: er zijn de laatste jaren nog meer verdachte sterfgevallen geweest en telkens was Christina Aistrup Hansen van dienst. De geruchtenmolen komt op gang, de media pikt het verhaal op. Maar bewijzen zijn er niet. En als Christina echt een ‘engel des doods’ was, waarom kon ze dan zo lang haar gang gaan?
Auteur Kristian Corfixen gaat tot op het bot om de waarheid te vinden. Hij praat met alle betrokkenen, noteert en becommentarieert alle versies van de feiten, alle roddels, alle gebeurtenissen. Het doorworstelen van 3.000 dossierpagina’s en interviews met 50 mensen worden samengebald in een meeslepend, thriller-achtig boek over de perfecte verpleegster, haar slachtoffers en de omgeving waarin zij kon floreren.

Kristian Corfixen is een Deense journalist. Zijn bekendste werk is 'De verpleegster', dat enorm goed ontvangen werd en onderscheiden is met verschillende prijzen. Bovendien ontstond er naar aanleiding van het boek een discussie over het vertrouwen dat wij stellen in mensen in de zorg en over de rol van indicatief bewijs in rechtbanken voor strafzaken.
Dit boeiende verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd in het Deens en wordt door SAGA Egmont in negen talen uitgegeven.

Auteur.Kristian Corfixen
Voorlezer.Lottie Hellingman

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over De verpleegster - De zaak die heel Scandinavië schokte