Delia's vlucht

Delia's vlucht

Beschrijving van het boek

‘Delia’s vlucht’ is het eerste deel van de driedelige Delia-serie van bestsellerauteur Virginia Andrews.

Nadat haar ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk met een vrachtwagen, ligt het leven van de vijftienjarige Delia Yebarra totaal overhoop. Ze verlaat het Mexicaanse dorpje waar ze is opgegroeid en maakt een nieuwe start in Amerika.

Het leven op het landgoed van haar steenrijke tante Isabella in Palm Springs, Californië zou een droom moeten zijn voor een plattelandsmeisje als Delia, maar het lijkt meer op een nachtmerrie. Haar tante weigert Delia de toegang tot het grote huis en verbant haar naar de bediendenverblijven, samen met een leraar die zich maar al te graag aan de mooie Delia zou vergrijpen.

Hoewel haar neef Edward aardig tegen haar is, wordt ze behandeld als oud vuil door haar nichtje Sophia, die jaloers is omdat Delia zo veel knapper is dan zij. Maar net als Delia enigszins begint te wennen aan het Amerikaanse leven, belandt ze door vreselijke omstandigheden weer terug in Mexico, dat ze amper terugkent. Waar zal Delia zich ooit nog thuisvoelen?

‘Delia’s vlucht’ is het eerste deel in de driedelige Delia-serie en wordt gevolgd door ‘Delia’s geluk’ en ‘Delia’s gave’.

Wat anderen vinden

Recensies over Delia's vlucht