Een troostend licht

- Barbara Cartland

bookCoverFor

Overzicht

Na haar vaders dood verneemt Marie-Teresa, Gravinvan Beauharnais, dat zij voorbestemd is te trouwen met Leo, Markies de Montereau. Ze heeft hier echter geen zin in, omdat Leo in Parijs als een ware Don Juan bekend staat en bovendien geen fortuin bezit. De jonge gravin vermoedt dat hij haar slechts wil huwen om zo in het bezit van kasteel Beauharnais te komen. Hoe kan ze zijn ware motieven doorgronden?

Barbara Cartland was de meest productieve romanschrijver ter wereld. Ze heeft het verbijsterende aantal van 723 boeken op haar naam staan, waarvan het merendeel (644 boeken) bouquetromans betrof. Haar werk werd in 36 talen vertaald en ze verkocht wereldwijd meer dan een miljard exemplaren. Naast bouquetromans schreef ze onder andere historische biografieën en toneelstukken.

Behalve zeer productief was Cartland ook tot op hoge leeftijd actief. Het leeuwendeel van haar oeuvre schreef ze zelfs na haar 75e, en haar laatste boek verscheen toen ze 97 was. Daarnaast schilderde ze zelf de afbeeldingen voor haar boekomslagen.

In de boeken van Cartland is de hoofdrolspeelster meestal een onschuldige, pure vrouw, die een intrigerende, avontuurlijke man ontmoet. Het einde is altijd goed, en liefde overwint alles. Daarmee heeft Cartland een oeuvre geschapen dat haar vele lezers vooral troost en comfort geboden heeft.
Verteller(s):
Vertaler(s):
Corry Van Der Hulst
Soort:
E-book, Luisterboek
Deel:

47

Tijd luisterboek:
3 uur 50min
Pagina's e-book:
130
Talen:
Nederlands
Gepubliceerd:
11/2/2021
Uitgever luisterboek:
Saga Egmont
ISBN luisterboek:
9788726752113
Uitgever e-book:
Saga Egmont
ISBN e-book:
9788711790526

© Saga Egmont (Luisterboek)

© Saga Egmont (E-book)