Onder moeders vleugels

Onder moeders vleugels

Beschrijving van het boek

Het bekendste werk van Louisa May Alcott is de reeks boeken die ze schreef over de zussen Meg, Jo en Beth. Deze zussen zijn losjes gebaseerd op Alcott zelf en haar eigen zussen. Onder moeders vleugels is het eerste deel uit deze trilogie, waarin de zussen van jonge meisjes veranderen in jonge vrouwen, die de overstap naar het volwassen leven maken.

In de latere delen, Op eigen wieken, De kostschool van meneer Beer en De wereld in, zien we de zussen volwassen worden en zelf kinderen krijgen, die vervolgens ook weer opgroeien. Aan het eind hebben de zussen zelf de rol die hun moeder in dit eerste boek heeft.

Louisa May Alcott (1832-1888) schreef ook voor volwassenen, maar had vooral veel succes als schrijfster van kinderboeken. Haar bekendste werk is Little Women, een autobiografische roman die nog twee vervolgboeken kreeg, en talloze malen bewerkt is tot toneelstukken en films. Alcott was ook politiek zeer actief en maakte zich onder andere sterk voor vrouwenrechten en afschaffing van de slavernij.

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over Onder moeders vleugels

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen