Zusters van Tarakan

Zusters van Tarakan

Een vrouw. Een oorlog. Een geschiedenis

Beschrijving van het boek

Op 24 december 1941 staat de 23-jarige Mila Herman, Rode Kruis helpster der 2e klasse, op het vliegveld van Bandoeng op het eiland Java, samen met een twintigtal andere zusters. Geen van hen heeft ze eerder ontmoet. Ze staat op het punt om voor het eerst in haar leven in een vliegtuig te stappen – zonder te weten wat haar plaats van bestemming is.

De zusters arriveren op Tarakan, een klein olie-eiland voor de kust van Borneo, aan de vooravond van een belangrijke slag in de oorlog tussen Japan en Nederlands-Indië. Jong, onervaren en onvoorbereid bevinden Mila en haar collega’s zich in het heetst van de strijd. Na de capitulatie van Tarakan overleven ze als krijgsgevangenen in verschillende kampen, sommige daarvan diep in de onherbergzame jungle van Borneo. Strijdbaar en veerkrachtig houden de vrouwen zich staande, maar voor hoelang?

Mila Herman was de oma van David Meijer. In dit boek reconstrueert Meijer haar verhaal, zich baserend op jarenlang onderzoek. ‘Zusters van Tarakan’ is een liefdevol monument voor Mila Herman en haar moedige collega’s.

Auteur.David Meijer
Voorlezer.Maeve van der Steen

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over Zusters van Tarakan

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen